Wat doen wij? 

Over de diëtisten en werkwijze van Voeding in de Praktijk

De eerste stap is genomen: u hebt onze website gevonden. Misschien hebt u besloten dat u met een gezondere leefstijl gaat beginnen of heeft uw arts u naar de diëtist verwezen voor een dieet. Wij helpen u hier graag bij!

Als u contact met ons opneemt voor het maken van een afspraak, wordt u uitgenodigd voor een uitgebreide intake in Ede,  Renkum of Heelsum. Tijdens dit gesprek wordt in kaart gebracht wat u wenst te bereiken. Ook uw huidige voedingspatroon en leefstijl komen aan de orde. Aan de hand hiervan wordt een advies op maat opgesteld. Dit gebeurt altijd in samenspraak met u, waarbij rekening wordt gehouden met uw situatie en met uw mogelijkheden. U krijgt dus geen 'kant-en-klaar-dieet', maar een persoonlijk en realistisch advies.

Lees meer over de vergoeding van de consulten

Meer leren over gezonde voeding

Naast individuele voedingsadviezen organiseert Voeding in de Praktijk ook groepsvoorlichtingen over diverse voeding-gerelateerde onderwerpen. Wilt u dat wij een voorlichting organiseren in uw organisatie/bedrijf, neem dan gerust contact met ons op! Zo hebben wij al voorlichtingen/scholingen georganiseerd bij diverse begeleid-wonen-instellingen, ouderenorganisaties, kinderdagverblijven, thuiszorgorganisaties, etc.

 

Ook zijn wij betrokken bij oa de volgende projecten:

  • ProMuscle - beweegprogramma voor 65+; In samenwerking met Fysiotherapie Beatrixpark bieden we dit beweegprogramma aan. Dit beweegprogramma is speciaal ontwikkeld door de WUR (Wageningse Universiteit) en het UMC voor mensen van 65 jaar en ouder. ProMuscle richt zich op het behoud van fitheid bij ouderen door een goede combinatie van voeding en beweging. Het programma duurt 12 weken en bestaat uit twee onderdelen: bewegen en voedingsadvies op maat. Deelnemers doen tweemaal per week krachtoefeningen bij een gediplomeerd fysiofitnesstrainer en krijgen daarnaast van ons de daarbij behorende voedingsadviezen (met vooral aandacht voor voldoende eiwitinname).
    Voor meer informatie zie https://fysiotherapie-ede.nl/promuscle/
  • Revalidatieprogramma COPD; Fysiotherapiepraktijk Lijf en Leven. Neem voor meer informatie contact op met Lijf en Leven via 0318-64 25 09.
  • Gezondhuizen; samenwerking tussen ouders, zorgverleners en andere organisaties in Ede. In het kader hiervan organiseren wij onder andere ook supermarktrondleidingen. Zie www.gezondhuizen.nl voor meer informatie.
  • (B)Lijf in je kracht!, Renkum/Heelsum
  • Thuis Verder Ede; samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten, ergotherapie, logopedie en neuropsycholoog, gericht op de behandeling van volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, zoals CVA, Parkinson en MS, in hun eigen leefomgeving. www.thuis-verder-neurorevalidatie.nl
Shan Chu

Shan Chu

“Het werk als diëtist doe ik inmiddels al jaren met plezier. Eerst een paar jaar bij de thuiszorg en sinds 2009 mijn eigen praktijk. Hier heb ik veel van geleerd en ik word er nog iedere dag enthousiast van!"  

Kim van Leeuwen

Kim van Leeuwen

"Sinds 2005 werk ik als diëtist, sinds 2009 in mijn eigen praktijk. Hier  heb ik veel verantwoordelijkheid en veel aandacht voor klantvriendelijkheid en praktische adviezen. Het werk is afwisselend en daardoor ontzettend leuk!"

Nicole Olzheim

“Eind 2019 heb ik stage gelopen bij Voeding in de Praktijk en per 1 augustus 2021 mag ik daar als diëtist aan de slag! Ik ben vooral werkzaam op de locaties Renkum en Ede Beatrixpark.

Shan Chu

“Het werk als diëtist doe ik inmiddels al jaren met plezier. Eerst een paar jaar bij de thuiszorg en sinds 2009 mijn eigen praktijk. Hier heb ik veel van geleerd en ik word er nog iedere dag enthousiast van! Ik luister graag naar mijn cliënten om zo een passend advies te kunnen geven. Juist omdat iedereen anders is, zie ik het als mijn uitdaging om de juiste informatie te geven en stap voor stap de veranderingen in het eetpatroon aan te brengen. 

Ik doe ook veel huisbezoeken, veelal aan ouderen die niet naar onze spreekuren kunnen komen. Het werken met verschillende cliënten en hulpverleners maakt het werk zo afwisselend!

Ik hoop dat ik u ook met mijn enthousiasme en kennis een handje op weg mag helpen uw eetpatroon te verbeteren.”


Shan Chu heeft spreekuur in Ede (Bellestein) en Heelsum.

Kim van Leeuwen

“Ik werk sinds 2005 als diëtist. Eerst bij diverse thuiszorgorganisaties en sinds 2009 in onze eigen praktijk. Meer verantwoordelijkheid, maar ook meer aandacht voor klantvriendelijkheid en praktische adviezen. Het werk werd er alleen maar leuker door! 

Ondertussen blijven we ons steeds bijscholen, om te zorgen dat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Dit doen we door diverse cursussen en scholingen. Naast diverse korte bijscholingen heb ik in 2008 de post-hbo-cursus Voeding en Diabetes afgerond, in 2011 de post-hbo-cursus Voeding en COPD, in 2013 de post-hbo-cursus Overgewicht en Obesitas en in 2016 de post-hbo-cursus Kinderen met overgewicht. 

Ik hoop u binnenkort op een van mijn cursussen of spreekuren tegen te komen om samen stap voor stap uw voedingsgewoonten te veranderen in een gezonder eetpatroon!”


Kim van Leeuwen houdt spreekuren in Ede (Beatrixpark en Rietkampen).