Wat doen wij?

Wat doen wij?

Over de diëtisten en werkwijze van Voeding in de Praktijk

De eerste stap is genomen: u heeft onze website gevonden. Misschien heeft u besloten dat u met een gezondere leefstijl gaat beginnen of heeft u te horen gekregen dat u een dieet moet volgen. Wij helpen u hier graag bij! Wanneer u contact met ons opneemt voor het maken van een afspraak, wordt u uitgenodigd voor een uitgebreide intake in Ede, Voorthuizen, Renkum of Heelsum. Tijdens dit gesprek wordt in kaart gebracht wat u wenst te bereiken. Ook uw huidige voedingspatroon en leefstijl komen aan de orde. Aan de hand hiervan wordt een advies op maat opgesteld. Dit gebeurt altijd in samenspraak met u, waarbij rekening wordt gehouden met uw situatie en mogelijkheden. U krijgt dus geen 'kant-en-klaar-dieet', maar een persoonlijk en realistisch advies.
 

Meer leren over gezonde voeding

Naast individuele voedingsadviezen organiseert Voeding in de Praktijk ook groepsvoorlichtingen en cursussen over diverse voeding gerelateerde onderwerpen.

De cursussen worden veelal in samenwerking met een derde partij gegeven. Een greep uit het aanbod:

  • Revalidatieprogramma COPD, fysiotherapiepraktijk Lijf en Leven. Neem voor meer informatie contact op met Lijf en Leven 0318-642509 of website
  • Gezondhuizen, in samenwerking met diverse disciplines in gezondheidscentrum Veldhuizen
  • Oud&Krachtig, cursus voor zelfstandig wonende ouderen, in samenwerking met diverse disciplines (ergotherapie, fysiotherapie, Malkander, psycholoog etc) in Eerstelijnscentrum Beatrixpark
  • (B)Lijf in je kracht!, Renkum/Heelsum
  • CVA-team Ede e.o., samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten, ergotherapie, logopedie en neuropsycholoog voor mensen die een CVA doorgemaakt hebben.
  • Cool2BFit, programma voor kinderen met overgewicht, in samenwerking met kinderfysiotherapeut Kai Rudelsheim van fysiotherapiepraktijk Paradocs
dietiste shan

Shan Chu


“Het werk als diëtist doe ik inmiddels al jaren met plezier. Eerst een paar jaar bij de thuiszorg en sinds 2009 mijn eigen praktijk. Hier heb ik veel van geleerd en ik word er nog iedere dag enthousiast van!"  
 

dietiste kim

Kim van Leeuwen


"Inmiddels werk ik ruim 12 jaar als diëtist. Hier in mijn eigen praktijk heb ik veel verantwoordelijkheid en veel aandacht voor klantvriendelijkheid en praktische adviezen. Het werk is afwisselend en daardoor ontzettend leuk!"

dietiste Alicia

Alicia van de Spreng

“In 2013 ben ik begonnen met mijn stage bij Voeding in de Praktijk, daarna mocht ik blijven als oproepkracht en na diverse waarnemingen heb ik nu ook mijn eigen spreekuren in Voorthuizen en Renkum.”


 

Shan Chu

“Het werk als diëtist doe ik inmiddels al jaren met plezier. Eerst een paar jaar bij de thuiszorg en sinds 2009 mijn eigen praktijk. Hier heb ik veel van geleerd en ik word er nog iedere dag enthousiast van! Ik luister graag naar mijn cliënten om zo een passend advies te kunnen geven. Juist omdat iedereen anders is, zie ik het als mijn uitdaging om de juiste informatie te geven en stap voor stap de veranderingen in het eetpatroon aan te brengen. 

Ik doe ook veel huisbezoeken, veelal aan ouderen die niet naar onze spreekuren kunnen komen. Het werken met verschillende cliënten en hulpverleners maakt het werk zo afwisselend!

Ik hoop dat ik u ook met mijn enthousiasme en kennis een handje op weg mag helpen uw eetpatroon te verbeteren.”


Shan Chu heeft spreekuur in Ede (Bellestein) en Heelsum.

Kim van Leeuwen

“Inmiddels werk ik ruim 12 jaar als diëtist. Eerst bij diverse thuiszorgorganisaties en sinds 2009 in onze eigen praktijk. Meer verantwoordelijkheid, maar ook meer aandacht voor klantvriendelijkheid en praktische adviezen. Het werk werd er alleen maar leuker door! 

Ondertussen blijven we ons steeds bijscholen, om te zorgen dat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Dit doen we door diverse cursussen en scholingen. Naast diverse korte bijscholingen heb ik in 2008 de post-HBO cursus Voeding en Diabetes afgerond, in 2011 de post-HBO cursus Voeding en COPD en in 2013 de post-HBO cursus Overgewicht en Obesitas. 

Ik hoop u binnenkort op een van mijn cursussen of spreekuren tegen te komen om samen stap voor stap uw voedingsgewoonten te veranderen in een gezonder eetpatroon!”


Kim van Leeuwen houdt spreekuren in Ede (Beatrixpark).